неделя, 12 септември 2010 г.

"Сиси" част. 1





1. Няколко думи за начало...



Преди да навляза в темата, искам да подчертая, че sissies* (женчовци, в конкретния текст - със смисъл на доброволно избрали женската роля мъже, и не само във сексуален, но и в емоционален, и социален план) съществуват в цялата гама - от напълно хомосексуални до напълно хетеросексуални. Вярно е от една страна, че много от привидно хетеросексуалните sissies в действителност се стремят подсъзнателно да отрекат тяхната "обратност" , но също е и вярно, че много от "очевидно" обратните sissies са в същност това, което аз наричам "либертини". Те изпитват удоволствие от психологическата или дори физическата кастрация поради дълбоко сексуално-психологически причини, чийто мотив не винаги е хомосексуален.

Нека поразсъждаваме защо много жени са привлечени от sissies мъжете. Има няколко причини за това. Едната е исторически дълго продължилото потискане на жената като пол - съответно фаворизирането на женско поведение от страна на някои жени към мъжете им, или просто техни приятели. Другата причина е просто любящата душа и характер и огромната емпатия и одобрение към начина на изява на чувствата на sissies. Друг тип жени харесват хетеросексуални sissies в качеството им на подчинени интимни партньори. А съществува и такава категория жени, които... харесват sissies само заради парите!

В днешно време нито едно "сиси" не може да устои на залитането към жена, която демонстрира или властен външен вид, жена-мъжкарана, мъжко момиче - или пък се е вплела в образа на "грижовна", но властна "леличка". Съвременните sissies обичат размяната на местата на половете и предпочитат да изберат пасивната роля на феминизирани в ръцете на жена. Това желание се проявява по различни начини. Най-обикновеното е комерсиалната доминация. където клиентът плаща а домината не е привлечена от нищо, освен от парите му и от осъществения тотален контрол. Следващият тип домина е искрената, действителната домина, която се наистина се наслаждава на нейното сиси, често с любов, партньорство, или най-малкото - с дълбоко приятелство, но не прима пари за това, нито злоупотребява с дадената й власт и не оскърбява жестоко подчиненият й партньор. Третият тип жени е представен от "мъжкарани", "мъжки момичета", привлечени от т. нар. "ролева игра" или размяна на ролите. Категорията на "мъжките момичета" могат да бъдат лесбийки, бисексуални или феминистки, които просто одобряват и се радват на sissies. Съществуват поне още няколко разнородни групи, одобряващи женската доминация над мъже и феминизацията им. Това е съпругата или неомъжената жена, която има партньор-рогоносец, който изпитва наслаждение от това, да й помага да се среща и интимничи с чужди мъже, докато самият той наблюдава сексуалната сцена. на Има и хетеро- или бисексуални жени, които обожават представленията на "драг-кралиците", тоест травестиращите в пищни женски облекла мъже, които са превърнали увлечението си в професия на сцената на забавни нощни кабарета, и т н. И накрая, срещат и се много по-редките случаи на хетеро- или бисексуални жени, които се забавляват със sissies с предпочитания към женския или мъжкия пол. Целта на тези жени е платонична, но винаги свързана с извратени сексуални практики.

Да изясним, значението на думата sissies тук се отнася предимно за гей-, би- и хетеро-мъже, които са склонни към периодична или постоянна само-емаскулинизация* (лишаване от мъжественост - б. пр.), която на свой ред често, но не винаги означава истинска феминизация. Пълната феминизация се среща при много, но не при всички хомосексуални мъже. Пълната феминизация се постига особено често при травестиращите или транссексуалните. За да разберем какво би накарало една жена да проявява неподправен интерес и привличане към sissies, ще трябва да се обърнем към психологията, както и да хвърлим поглед върху съвременното движение на фетишизма, а също и да разгледаме някои "исторически" примери на перверзията, като например маркиз дьо Сад.


следва продължение..



източник : http://www.vlastna.hit.bg/page_4.htm