понеделник, 9 август 2010 г.

БДСМ - форма на бягство от реалността ?



Устроени сме да бягаме от всичко, което ни притиска, отегчава или депресира в определена степен от действителността. Да "избягаш" на някакво свое островче извън всичко клиширано, което те "смачква" психологически в ежедневието, навярно е защитен подсъзнателен механизъм, който кара душата ти да копнее, мечтае и преследва неща, които в реалността биха били абсурдни. Да се откажеш от физическата си свобода в реалността, за да отдадеш тялото и поробиш душата си в името на човека, който обичаш безгранично, а Тя/Той да поеме пълния контрол над личността ти, извън всякакви общо-социални правила - дали има по-голяма свобода за душата ? Като да се слеете в едно цяло и независимо от това дали Тя ти причинява болка в играта, ти бягаш от реалността й, изпитвайки удоволствието и възбудата на Доминиращата/я. Приливайки един в друг в смесицата на контрастните ви чувства за да избягате от всички реалности оковали съзнанието ви.


Важно е да правиш това с точния човек - душевния партньор, този който може да прониква с лекота в дълбините на съзнанието ти. Познавате и докосвате мечтите си без страх, че някой може да бъде наранен, да преминавате всеки път отвъд границата на реалността.
Априори, преминавате отвъд познанието на реалния опит, за да достигнете знанията, които са заложени в свободата на душата да мечтае. И тук няма значение дали си подчинен или Доминиращ, двамата вървите по един и същи път, ползвате една и съща светлина - тази на всеобщите си копнежи и мечти. БДСМ - стремеж да преминеш собствените си граници за да доставиш неописуемо удоволствие на Другия !

И когато достигнете границата отвъд реалността (където болката е желана наслада, унижението - подарява пиедестал, а робството - безгранична свобода), да можете безпроблемно да се върнете към нея.
Там, където вече ще сте по-силни за да се преборите с ежедневните стресиращи ситуации. Стремежа към баланс и хармония в душата, кара човек да мечтае и бяга в неизследвани територии - без значение дали това е БДСМ или открития космос...


На въпроса "До колко е успешен ?"... нямам точния отговор, но ако завръщането ти в "матрицата" те е направило щастлив, позитивен и готов за нови "битки" и придават смисъл на живота ти...може би опита от бягството и "жертвата" ти в БДСМ контекста, придобива смисъла на цялото ти съществуване...на живота, който ти е подарен, за да дариш смисъл и светлина за живот на Другия !

Източник :  http://pchelichki.com/forum

Няма коментари:

Публикуване на коментар